Teren de Golf Breaza – Organizari Evenimente Valea Prahovei

Golful, un joc pentru solitarii puternici

Golful pare a fi singurul joc in care terenul iti este unicul adversar. Elegant, nobil, lipsit de confruntarile violente ale celorlalte sporturi, el atrage persoane de varste cat mai variate, pasionate de un joc linistit, strategic, perfectionist. Plictisitor si prea sofisticat pentru unii, golful reprezinta o importanta investitie de bani si timp ale carui satisfactii sunt obtinute prin perseverenta si multa rabdare.

Clubul de golf este un loc al petrecerii timpului liber, al practicarii sportului preferat, al socializarii, dar si al incheierii de intelegeri intre marii „jucatori” politici si economici. De aici si conceptia potrivit careia golful este sportul bogatilor, al celor din inalta societate.

Partial, aceasta ipoteza este adevarata, mai ales in cazul Romaniei, unde cei pasionati trebuie sa aiba o anumita putere financiara care sa acopere costurile abonamentului, al echipamentului, al instructorului etc.

Unde putem juca golf?
Mai precis, oricine poate sa joace golf, insa nu oricine isi permite. In primul rand, trebuie sa-ti gasesti un teren de golf cat mai aproape de resedinta. Bineinteles, pentru pasionatii instariti va exista mereu optiunea unei partide de golf pe un teren de calitate din afara tarii. In prezent, sunt doar patru cluburi in tara: in Bucuresti – Clubul Diplomatic, in judetul Alba – Clubul de Golf Paul Tomita, la Timisoara – Clubul de Golf Tite Golf Resort si la Breaza – Clubul de golf „Lac de Verde”, singurul de lux din Romania.

Romania se afla in coada clasamentului in ceea ce priveste numarul de terenuri de golf, acestea reprezentand doar 3% din totalul inregistrat in Europa de Est, conform datelor publicate recent de firma de audit international KPMG. Cehia se afla in frunte, cu aproximativ 70% din totalul locatiilor de acest gen. Piata din Europa de Est se dovedeste a fi una deosebit de atractiva, in conditiile in care numarul de terenuri s-a triplat, de la 45 in anul 2000 la 135 anul trecut.

Dintre toate terenurile de golf romanesti, cel de la Clubul Diplomatic este cel mai vechi si cel mai cunoscut, desi beneficiaza de un teren restrans, cu doar 6 gauri. Amplasat in nordul Bucurestiului, aici vin sa joace ambasadori, consuli, oameni politici, sportivi sau vedete, precum Dan Pescariu sau Mugur Mihaescu. Inainte de 1989, terenul de golf avea 18 gauri, dintre care a pierdut 12 odata cu amenajarea Parcului Herastrau.Clubul de golf de la Pianu de Jos, judetul Alba, poarta numele celebrului jucaror si instructor de golf, Paul Tomita, cel care i-a fost profesor Regelui Mihai.

Terenul are deocamdata 9 gauri, insa se doreste, pana in 2008, o dublare a acestora pentru a putea raspunde cerintei, dar si pentru a putea gazdui, in conditii optime, competitii de gen.Cu 9 gauri, terenul de la Recas (Timis) este cel de-al treilea teren de golf omologat din Romania, fiind detinut de omul de afaceri Dan-Liviu Tite, care mai mai are in proprietate un altul in Germania. Amenajate pe locul unei foste pasuni, lungimea traseelor este de 5830 de metri pentru cele dedicate domnilor, respectiv 5092 de metri in cazul celor destinate doamnelor.

„Lac de Verde”, singurul teren de golf de lux din tara, are 9 gauri si reprezinta o investitie initiala de 10 milioane de dolari in 2001. Proprietate a unui grup irlandez, clubul se afla la 700 de metri altitudine, in Breaza, la doar o ora departare de Bucuresti, ceea ce il face un excelent loc de relaxare pentru zilele de sfarsit de saptamana. Clubul gazduieste, de asemenea, 3 competitii de juniori, precum si cursuri gratuite pentru cei mici pasionati de golf.

vezi articolul complet